החל מסוף אפריל או תחילת מאי, ברגע שהאדמה תהיה חמה מספיק, מיליארדי ציקדות ייראו על פני תריסר מדינות בארצות הברית. בעוד כמה שבועות יתקיים מחזה טבעי בכל רחבי ארצות הברית – כזה שלא נמצא בשום מקום אחר בעולם. מיליארדי ציקדות שעברו שנים בצמיחה סבלנית בחושך מוחלט, יופיעו סוף סוף, באופן מסונכרן, למסיבה סוערת בשמש.

עברו 17 שנה, והחרקים התקופתיים, הידועים גם בשם ברוד X, חזרו. הם נמצאים בחושך, ניזונים משורשים, פשוט חיים את חייהם הטובים ביותר עד שהזמן יתאים. ואז הם מחליטים שאולי הגיע הזמן לעלות ולמצוא בן זוג.

החל מסוף אפריל או תחילת מאי, ברגע שהאדמה תהיה חמה מספיק, מיליארדי ציקדות ברוד אקס ייראו על פני תריסר מדינות, המשתרעות מאילינוי למערב, ג'ורג'יה מדרום, וניו יורק לצפון מזרח. הציקדות הצעירות, המכונות נימפות, עושות את דרכן מן האדמה ומטפסות מעלה כדי להשיל את עורן בפעם האחרונה ולהפוך למבוגרים. יהיה להם רק כמה שבועות לשיר, להזדווג ולהתחיל את המחזור שוב.

ישנם שבעה מינים של ציקדות תקופתיות בצפון אמריקה. ארבעה מינים חיים במחזור של 13 שנים, ושלושה במשך 17 שנים. הופעת השנה היא קבוצה המכילה את כל שלושת המינים בני 17 השנים, שנקראת גם בשם ברוד X.
מרבית הציקדות אינם עושים כניסה כה דרמטית על פני האדמה, למרות שלוקח להם שנתיים עד חמש שנים לגדול, לפחות כמה מבוגרים מהמינים השנתיים הללו מופיעים מדי קיץ, ובכמות קטנה בהרבה. מינים תקופתיים, בהם לכולם באופן עקבי אותו מחזור חיים לא ארוך, המגיע לשיאו בהופעה המונית, הם נדירים להפליא. והציקדות הם החרקים היחידים שהתפתחו כדי לחיות כך.

למה? חלק מהתשובה טמון מתחת לגיליונות של קרח עתיק. בתקופות הקרחונים של כמה מיליוני השנים האחרונות, הם ככל הנראה האריכו את מחזורי חייהם, מכיוון שעונת הגידול הייתה קצרה מכדי להשלים את ההתפתחות שלהם. הסיבה השנייה קשורה לאסטרטגיית ההישרדות שלהם מעל הקרקע, כהתגוננות מפני טורפים. ההסבר המקובל כיום למחזוריות משונה זו היא של ניצחון במרוץ החימוש טורף- נטרף. כאשר המחזוריות של מין נטרף היא שנתית, הטורף יתאים עצמו בקלות יחסית ויאמץ מחזוריות דומה. מספרים ראשוניים גדולים כמו 13 ו – 17 מקשים מאוד על טורף פוטנציאלי להתאים את עצמו למחזוריות הנטרף. כל מחזוריות מלבד 13 ו-17 תשאיר את הטורף ללא מזון שנים ארוכות ותביא להכחדתו. אם כך, נותרו רק טורפים מזדמנים המהווים מכשול לציקדה ששהתה מתחת לאדמה 13 (או 17) שנים. עם מכשול זה מתמודדות הציקדות באמצעות מספריהן העצומים. מאחר ואוכלוסיות שלמות צצות מהאדמה בבת אחת, אף טורף, מוכשר ככל שיהיה לא יצליח לפגוע ביציבות האוכלוסייה.

הציקדות זקוקות לעצים כדי להטיל עליהם ביצים ולהאכיל אותם, ולכן כריתת יערות היא הרסנית עבורם. הציקדות התקופתיות הן חלק מכריע במערכת האקולוגית. הנימפות הן מזון לבעלי חיים החיים מתחת לאדמה, והמבוגרים מאכילים כל טורף באזור. אפילו הציקדות הרבות שלא נאכלו מחזירות לעצים, כשהם מתפוררים הם הופכים לדשן בעצם.

אין שום בעיה לצאת לטבע ולצפות בתופעה הייחודית הזאת. אלפי בעלי החיים הקטנים שמזמזמים סביב עשויים ליצור תחושת אי נוחות לכמה מאתנו, בשל הרעש העצום שהן עושות. שירי החיזור ההמוניים שלהן עשויים להגיע לכדי 100 דציבלים (משהו כמו כביש סואן), אבל הציקדות אינן מזיקות. הציקדות עדינות מאוד, הן לא נושכות ולא עוקצות. הן לא נמשכות לאנשים; הן נמשכות לרעשים.

על ידי העלאת תמונות של הציקדות והקלטות משיריהם, המטיילים בטבע יכולים לעזור למפות את טווח הגידול של הציקדות מסוג ברוד X, לעקוב אחר אוכלוסייתם ולגלות ממקור ראשון עוד אחד מפלאי עולם החרקים הטבעי.
שלכם, ריקי שחם.

מעניין כתמיד.
הטבע לא מפסיק להפתיע בריבוי הצורות המתקיימות בו.
ריקי, הפוסטים שלך מעניינים, תמיד נפעם מהטבע דרך הסיפורים הללו.
הלוואי והייתי רואה דבר כזה בלייב.
איזה יצורים יש בטבע. מרתק לדמיין יצור חי ששנים גדל תחת האדמה בחושך מוחלט, מה ההוויה שלו סופגת/רואה, מה התפקיד שלו בשרשרת המזון… כל כך הרבה שאלות.
סיפור מדהים, לא הכרתי את החיה הזאת.
זה בוודאי חיזיון, הייתי שמח לראות איך הן יוצאות בלייב בפעם הראשונה אל אור השמש.
סיפור יפה !
ממש נשמע כמו מדע בידיוני.
הן גם נראות כמו מדע בידיוני, לא יאומן כמה סוגי טקסטורות נראה שמרכיבים את החיה הזאת.
עוקב.
מת על הסיפורים האלה, על חיי הטבע הנסתרים מן העין ביומיום של העיר.
הי ריקי, ממליץ לך לחפש בנשיונל ג׳יאוגרפיק, ראיתי פעם סרט משוגע על ציקדות ביפן.
גאוני כוח ההישרדות שלהן, היכולות שהן פיתחו.
לא הבנתי איך זה קשור לגיליונות של קרח עתיק
היי ריקי,
כמה מקסים : ) הציקדה היא חלק מתרבות האומנות והסיפורים היפניים, שם הפועתן וצליל הצרצור הרם שלהם מהווה סימן מובהק של הקיץ.
איזה חרק מפתיע.
כתמיד הסיפורים שלך מעניינים כל כך