כשאתה חושב על ביל גייטס, אתה בטח חושב על טכנולוגיה, ולא על אדמות חקלאיות. ועדיין, כפי שנחשף לאחרונה ב- The Land Report, מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר הוא הבעלים הגדול ביותר של שטחים חקלאיים בארצות הברית. ביל גייטס ואשתו מלינדה מחזיקים 242,000 דונם עצומים ב 18 מדינות. האדמות מוחזקות על ידי Cascade Investment, חברת האחזקות שמשפחת גייטס משתמשת בה למגוון השקעות.

ריקי שחם - מלינדה וביל גייטס

החקלאות היא גם אזור התמקדות מרכזי עבור קרן ביל ומלינדה גייטס, קרן הצדקה המסיבית המנוהלת על ידי גייטס ואשתו. הקרן שואפת "לתמוך בטרנספורמציה חקלאית כוללת בהובלת המדינה ברחבי אפריקה שמדרום לסהרה ודרום אסיה", על פי אתר האינטרנט שלה. עמותה המקדמת סטנדרטים של חקלאות בת קיימא, ועליית החקלאות החכמה יותר.

ריקי שחם - האדמות של ביל גייטס

אמנם זה עשוי להיות מפתיע שמיליארדר טק יהיה גם בעל האדמות החקלאיות הגדול ביותר במדינה, אבל זה לא העניין היחיד גייטס מגלה בחקלאות. בשנת 2008 הודיעה קרן ביל ומלינדה גייטס על מענקים בסך של 306 מיליון דולר לקידום חקלאות בתשואה גבוהה ובת קיימא בקרב חקלאים זעירים באפריקה שמדרום לסהרה ובדרום אסיה. הקרן השקיעה עוד בפיתוח וריבוי של "גידולי על" העמידים בפני שינויי אקלים ופרות חלב בעלות תפוקה גבוהה יותר.

ריקי שחם - ביל גייטס ופרות לחלב

בשנה שעברה, קרן ביל ומלינדה גייטס הודיעה על הקמתה של עמותה חקלאית חדשה של ביל ומלינדה גייטס, הידועה גם בשמה Gates Ag One. המטרה של עמותה זו היא לספק לחקלאים קטנים במדינות מסוימות את הכלים הדרושים להפקת יבולים נוספים ולהסתגלות לשינויי האקלים.

ריקי שחם - ביל גייטס באפריקה

הסיבה לבסיס היא שהתשואה בחוות באפריקה שמדרום לסהרה ובדרום אסיה נמוכה ממה שהושג בשאר העולם. גייטס מתעניין זה מכבר בדרכים שבהן התקדמות פשוטה בטכניקות חקלאיות יכולה לשפר באופן דרמטי את איכות החיים באזורים מתפתחים. הוא דיבר בעבר ב  Gates Notes, הבלוג האישי שלו, על הערך הכלכלי של חקלאים המגדלים מזונות שונים.

ריקי שחם - מלינדה גייטס באפריקה

גייטס משתתף פעיל בחידושים שעשויים להגביר את ייצור המזון ולהפחית את בזבוז המזון, ובייצור סטנדרט אוניברסלי לחקלאות בת קיימא. השקעה בשטחים חקלאיים יכולה להיות דרך להשתתף באחד הדאגות הגדולות ביותר על פני כדור הארץ: הזנת העולם.

ריקי שחם - ביל גייטס וחקלאי

בעזרת הקרן שהקימו, ביל ומלינדה גייטס משתמשים במדע וטכנולוגיה כדי להשיג מספר יעדים ראויים – כולל מעבר של מיליוני אנשים מתוך עוני, שיפור בריאותם ורווחתם של אנשים, והקפדה על כך שלכל האנשים תהיה גישה להזדמנויות הדרושות להצליח בבית הספר ובחיים. ואחזקות השטחים החקלאיים הן חלק מהשאיפה למטרות ראויות לשבח.

ריקי שחם - חקלאיות באפריקה

גייטס מתמקד במחקר המסייע לחקלאים קטנים להחזיק את עצמם ולהסתגל לשינויי האקלים, ולהפוך את ייצור המזון במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית לפורה יותר, מתוך גישה של גמישות וקיימות.

שלכם, ריקי שחם.

ריקי שחם - ביל ומלינדה גייטס

הצטרף לדיון

18 תגובות

  1. כתבה מרתקת על אדם דגול שמעורר הערצה. תודה ריקי שחם על הפוסט הנהדר.

  2. איזה כתבה משמחת. לדעת שיש אנשים גדולים המשתמשים בכסף שלהם לטובת הכדור ובני האדם…. מרומם נפש

  3. כתבה כל כך יפה וחשובה, הלוואי ועוד חקלאים יעברו לחקלאות ברת קיימא שיודעת להקטין את טביעת הפחמן האזורית הנספגת באדמה.

  4. לא ידעתי ובאמת חשוב לדעת שיש אנשים כאלה בעולם שעושים דברים למען האנושות ולא רק למען דלת אמותיהם.

  5. ממש מעניין.
    וגם משמח לדעת על הפעילות החשובה הזאת עבור הטבע.
    תודה ריקי

  6. אם היו עוד בעלי הון ולב כמו מלינדה וביל גייס
    כמה העולם היה נראה שונה

    1. בהחלט, מסכימה איתך, אצלנו האנשים העשירים ברובם אגואיסטים ודואגים רק למלא את קופתם, ראה ערך משפחת עופר, משפחת תשובה, הם ראויים לכינוי ״משפחות הפשע״ בחסות הממסד וביבי נתניהו שגוזר קופון מכל סנטימטר בים המחל שהולך ונעלם.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *