פר לאשז היה מוקד משיכה לתיירים בזכות המתים הקבורים בו, בהם ג'ים מוריסון, אוסקר ויילד ואדית פיאף. שינוי במדיניות העירייה אפשר לעצים והשיחים בו לצמוח והפך את בית הקברות לפנינת טבע עירונית המספקת מקלט לחיות בר.

תוכי דררה שנח על עץ סמוך השמיע צווחה. המקום נראה כאילו נוצר בלב יער עבות בצרפת, אך למעשה מדובר באחד מבתי הקברות המתוירים בעולם, פר לאשז.
בית הקברות, השוכן בין כבישים סואנים במזרח פריז, מוכר זה שנים רבות בזכות היותו מקום מנוחתם האחרונה של אמנים ידועים. אולם בשנים האחרונות הוא נהפך לגן עדן מבחינת הצמחייה ובעלי החיים בעיר. שועלים וליליות מצויות, למשל, נמנים עם החיות הרבות שרואות בו את ביתם.

הטבע מחזיר לעצמו את זכויותיו. גוני הירוק בבית הקברות הם תוצאה של תוכנית בת עשור שנועדה להפסיק את השימוש בחומרי הדברה ולהפוך את המתחם לאחת מהריאות הירוקות של פריז. זאת במסגרת תוכנית לעיצוב הנוף העירוני בפריז מחדש, ומתוך מטרה להפוך אותה לידידותית יותר לאקלים על רקע ההתחממות הגלובלית.

בשטח בית הקברות התפתחה מערכת אקולוגית עשירה. עלי הרקפות, לבנות, ורודות וסגלגלות, צצו בין המצבות, ומקהלות ציפורים של אדומי חזה וחטפיות החלו לקנן על צמרות העצים.

אז לחיי המקום שבו החיים "כאילו מסתיימים" אך למעשה רק מתחילים. שלכם, ריקי שחם.

נפלא!
אחד המקומות המסקרנים ביותר בפריז.
פוסט נפלא!
הייתי שם גיל 16. אחזור לשם בביקור הבא שלי בעיר האורות.